Geroosterde Flespompoensoep met Zure Appel

Wanneer je haast hebt is een blikje soep opwarmen het aller-makkelijkste, maar dit weegt natuurlijk niet op tegen het eten van verse soep. Het leukste vind ik het om van overgebleven groenten een nieuwe soepvariant te maken! Zo had ik al een tijdje een flespompoen op mijn vensterbank liggen en twijfelde ik wat ik hiermee wilde doen, roosteren in de oven of er een soep van maken… Dan maar beide! Soep van geroosterde flespompoen met zure appel en Griekse yoghurt voor een frisse touch.
Verse soep kan je overigens best een aantal dagen in je ijskast bewaren. De houdbaarheid ligt wel aan het soort soep, maar zolang het nog niet zurig ruikt, weet je dat hij nog goed is!

Benodigdheden ca. 4 personen:

– 1 flespompoen (gesneden in blokjes)
– 1 grote rode ui (in grote stukken)
– 1 bol knoflook (in zijn geheel met schil)
– 1 rode peper (ontdaan van zaadlijsten, fijngesneden)
– 0,5 duim gember (geschild, in plakjes gesneden)
– 3 takjes rozemarijn
– 1 liter kippenbouillon
– snuf zout, peper, nootmuskaat
– 1 granny smith appel (geraspt)
– Griekse yoghurt

 

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius. Leg de gesneden flespompoen, ui, knoflook en de rozemarijn in een ovenschaal en hussel deze met 1 el olijfolie. Zet de schaal in de oven totdat de pompoen gaar is (ca. 30 min). Schil vervolgens de knoflook en haal de rozemarijn uit de schaal en gooi deze weg.

Zet de pan met kippenbouillon op het vuur, voeg hier de gember, de rode peper, de flespompen, de ui en de knoflook bij, breng dit aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen. Haal hierna de pan van het vuur en pureer het geheel goed tot een fijne soep. Roer hier het zout, peper en nootmuskaat doorheen.

Dien de soep op met een lepel Griekse yoghurt en de geraspte groene appel voor een frisse bite!

Tip: Wanneer je de soep even laat rusten trekken alle smaken er goed in en komt hij nog beter tot zijn recht!

 

IMG_0769

0 gedachten over “Geroosterde Flespompoensoep met Zure Appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *