VijgenBrood

Op weg naar de supermarkt kon ik alleen maar denken: “bananabread, bananabread, bananabread..” Na een zware training had ik hier heel veel zin in en dan moet ik het gewoonweg ergens vandaan halen. Zelf maar maken dus! Totdat ik in de supermarkt tegen een bak verse vijgen aan liep. Ze zijn er weer, heerlijk! Wat kwam ik ook alweer doen? O ja, bananabread.. Mmmm vijgen.. Change of plans: Vijgenbrood! Lekker bij een grote kop thee of als ontbijt, want ze zitten boordevol vezels en doordat vijgen al zo zoet van zichzelf zijn, zitten er slechts natuurlijke suikers in!

Benodigdheden:

– 150 gram amandelmeel
– 3 rijpe bananen (hoe donkerder/gevlekter, hoe beter)
– 3 eieren
– 2 tl bakpoeder
– 100 gram gedroogde vijgen in partjes gesneden
– 2 verse vijgen
– 75 gram walnoten
– 2 el agave siroop
– 2 el kokosrasp
– snuf zout

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden celcius. Pureer de bananen in een grote kom met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze met een garde door het mengsel. Spatel vervolgens het amandelmeel, het zout en de bakpoeder erdoorheen. Verkruimel de noten en roer deze met de gedroogde vijgen, de agave siroop en het kokosrasp door het beslag.

Vet een cakeblik in met kokosolie en giet het mengsel in de vorm. Snijd de vijgen in plakken van 1 cm en beleg hiermee het beslag. Stop het cakeblik vervolgens in de voorverwarmde oven en bak het Vijgenbrood in ongeveer 45 minuten af. Wanneer een prikker er schoon en droog uit komt als je deze in het midden van de ‘cake’ prikt, dan weet je dat hij goed is!

Laat het Vijgenbrood eerst een beetje afkoelen voordat je het omdraait en er uithaalt.

IMG_0941

0 gedachten over “VijgenBrood

  1. Kiki Weber

    Looking good!! Lijkt me heerlijk! Ga ik binnenkort ook maar eens bakken, ook lekker misschien met kersen of pruimen voor de afwisseling..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *