IMG_0975

Guilt Free Pompoenmuffins

De herfst komt er weer aan en dat maakt mij blij! Het klinkt misschien raar maar ik hou juist van deze periode van het jaar en vooral eigenlijk van de winter. Buiten wordt het kouder en binnen wordt het warmer. Mensen trekken zich terug naar binnen en dat betekent veel gezelligheid. Helaas heeft de herfst nog een beetje moeite om echt door te breken dus daarom een gerechtje om alvast in de juiste sferen te komen: pompoenmuffins! Een muffin waarin alle smaken van de herfst gevangen zitten, heerlijk èn gezond!

Benodigdheden voor ca. 12 stuks:

– 400 gram pompoen in blokjes
– 300 gram amandelmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 eieren
– 1 dl kokosmelk
– 0,85 dl kokosolie
– 5 el agave siroop/honing
– 1 cm verse gember (geschild en geraspt)
– rasp van 1 sinaasappel
– 1 kruidnagel (gemalen)
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/4 tl cayennepeper
– snuf zout
– 75 gram gehakte pecannoten
– handvol pompoenpitten

Kook de pompoen gaar in water, giet het af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Laat dit afkoelen en verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 180 graden.

Doe het amandelmeel, de bakpoeder en een snuf zout in een kom en voeg de specerijen toe. Klop de eieren een minuutje los in een andere kom en schenk hierbij de melk, de olie, de sinaasappel- en gember rasp en roer dit nog even goed door.

Vermeng vervolgens rustig met een garde de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en spatel (niet kloppen) als laatste de pompoenpuree, de pecannoten en de agave siroop/honing door het beslag.

Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes, eventueel in een muffinpan.

Garneer de pompoen muffins met de pompoenpitten en bak ze in +/- 35 minuten gaar. Wanneer een prikker er droog uitkomt zijn ze klaar!

Een gedachte over “Guilt Free Pompoenmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *