Knapperig Geroosterde Kikkererwten

Het is altijd fijn om ’s avonds lekker op de bank te kruipen met een goede serie. Ik kan me hier altijd heerlijk bij inleven en zit dan zo geconcentreerd te kijken waardoor ik vaak niet eens meer door heb wat ik eigenlijk allemaal in m’n mond stop. Voor je het weet is je bakje leeg en besef je dat je nu toch echt de hele zak pepernoten erdoorheen hebt gewerkt… Lekker natuurlijk! Maar toch fijn als er een snack bestaat die lekker is en je gerust mag dooreten totdat het bakje helemaal leeg is, daarom: Knapperig Geroosterde Kikkererwten (Sweet or Spicy). Laag in calorieën en boordevol vezels en eiwitten. Het heeft iets weg van een popcorn-achtige snack, ideaal voor een filmavondje dus!

Benodigdheden Spicy Variant:

– 400 gram kikkererwten uit blik
– flinke snuf zout
– tl paprika poeder
– tl cayenne peper
– 1 el olijfolie

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden celcius. Giet de kikkererwten af en haal het vel eraf. Om dit eenvoudig te doen, leg je de kikkererwten in een bak met water en laat je ze tussen je vingertoppen doorrollen. Het vel drijft op deze manier naar boven en is gemakkelijk af te gieten.

Leg de ontvelde kikkererwten op wat keukenpapier en rol ze voorzichtig droog. Doe de kikkererwten vervolgens in een bakje, voeg hier de olijfolie en de specerijen aan toe en meng dit goed door elkaar.

Verspreid de kikkererwten op een ovenschaal en rooster ze in 30-45 minuten goudbruin en knapperig.

Benodigdheden Sweet Variant:

– 400 gram kikkererwten uit blik
– 2 tl honing
– 2 tl kaneel
– 1 el neutrale/kokosolie

Volg de hierboven omschreven stappen tot het droogrollen op het keukenpapier. Verspreid de kikkererwten op een ovenschaal en rooster ze 30 minuten.

Maak ondertussen een mengsel van de honing, kaneel en olie en vermeng dit na de 30 minuten met de kikkererwten. Zet ze vervolgens nog 10 minuten terug in de oven en C’est Ça!

Tip 1: Varieer eens met specerijen, er is vanalles mogelijk!
Tip 2: Bewaar je geroosterde kikkererwten in een afgesloten pot, zo blijven ze nog een week goed!

2 gedachten over “Knapperig Geroosterde Kikkererwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *