Zondag Gehaktdag

Zondag gehaktdag! Het was weer eens tijd voor een goede, dikke, juicy burger met friet en saus.. maar dan my way! Deze burger heeft niet veel woorden nodig. Je weet dat je het goed hebt gedaan als je er tijdens het eten een slagveld van moet maken en een theedoek nodig hebt in plaats van een servet. Enjoy!

The Maxi-Burger

De Maxi-Burger


Benodigdheden voor de Hamburger (4-6 personen):

– mager rundergehakt (125 gram p.p.)
– 1 gesnipperde rode ui
– 1 potje zongedroogde tomaten
– handje verse basilicum
– 2 eieren
– 1 rode peper (zonder pitjes)
– 2 el paneermeel/oud broodkruim
– flink peper en zout
– teriyaki saus
– champignons

Snijd de zongedroogde tomaten, de ui, de rode peper en de basilicum fijn en mix dit met het vlees, de eieren, het paneermeel en de kruiden in een grote kom. Draai hier 4-6 grote ballen van zodat ze precies in je handen passen. Vorm deze vervolgens naar een hamburger.
Verhit (genoeg) roomboter in een grote (braad)pan. Zodra het schuim terugloopt leg dan voorzichtig de hamburger in de pan en braad deze in een minuut aan beide kanten goed bruin. Zet vervolgens het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat deze 7 minuten aan elke kant sudderen.
Bak de champignons op hoog vuur snel aan en voeg deze vervolgens in de pan bij de burgers toe. Giet als laatste de teriyaki saus in de pan en laat deze nog een minuutje meegaren zodat deze als saus kan dienen.

foto 1.PNG

Benodigdheden voor de Zoete Aardappel Friet:

– 1,5 zoete aardappel p.p.
– 2 el olijfolie
– pikante paprika poeder
– kaneel
– zout en peper
– eventueel maizena om het wat knapperiger te maken

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden celcius. Snijd de zoete aardappelen in circa 1 cm dikke frieten en laat deze een half uur in koud water weken. Dep deze droog, stop ze in een zak (gewoon een schone plasticzak kan ook!), voeg de maizena toe en schudden maar! Voeg vervolgens de olijfolie en de kruiden toe en schud nog een keer. Leg de frieten op een bakplaat en zorg dat deze elkaar niet raken, zo worden ze minder slap. Na circa 30 min. in de oven zijn ze gaar!

Benodigdheden voor de Mango Kwark Saus:

– 1 mango
– 2/3 el kwark
– verse munt blaadjes
– zout, peper en eventueel wat verse rode peper (ontdaan van de pitjes)

Schil de mango (met een kaasschaaf gaat dit het gemakkelijkst!), snijd deze in stukken en pureer deze. Meng vervolgens met de kwark, kruiden en de fijngesneden muntblaadjes et voilà!

Serveer met wat jij lekker vind op een burger, denk aan augurk, tomaat, komkommer of ananas. Oh, en vergeet niet om er een lekkere smeerboel van te maken! Eet smakelijk!

0 gedachten over “Zondag Gehaktdag

  1. sharonavh1991

    Ziet er super lekker uit! Zelf een burger in elkaar fabriceren is ZOveel lekkerder dan mc of wat dan ook! Veel plezier met bloggen!

    Reageren
  2. healthyfanscom

    Hey Maxime! Ik dacht dat ik gisteren al had gereageerd maar dat is blijkbaar niet doorgekomen. Super leuk dat je bent begonnen met bloggen! Heel veel plezier en succes! Liefs Jenny

    Reageren
  3. Florentine Salomons

    Lieve Maxi, dat Banana Bread was in 5 minuten op . Zo lekker vond iedereen het . En ook een fijn gevoel dat het ook zo gezond is.
    Was heerlijk !!!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *