Aubergine Chips met Dip

Toen ik in Londen woonde had ik letterlijk een aubergine verslaving! Ze waren bij mij op de hoek verkrijgbaar in de grootste maten en ik at ze bijna dagelijks. Na een hele tijd niet meer gegeten te hebben door de overkill, toch een nieuw receptje. Aubergines moeten goed verwarmd zijn voordat je ze kan eten anders kan je er namelijk buikpijn van krijgen. Dit is bewaard gebleven in de Italiaanse benaming ervan ‘Melanzane’, wat giftige appel betekent. Je kan er allerlei lekkere gerechten mee maken en het liefst bereid ik het in de oven, deze week in de vorm van gezonde groente chips: Aubergine Chips met Dip.

Ingrediënten 2 personen (of lekker veel voor jezelf):
– 1 aubergine
– gemalen komijnzaad
– zeezout
– 100 ml magere yoghurt
– 20 gram tahini (sesampasta)
– rasp en sap van een halve citroen
– gemalen zwarte peper

Verwam de heteluchtoven voor op 180 graden Celcius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakjes. Dit is gemakkelijk te doen met een scherp mesje, kaasschaaf of dunschiller. Leg de plakjes op de bakplaat (zorg dat ze elkaar niet overlappen) en strooi er wat zout op. Laat even staan en dep de plakjes af met wat keukenpapier. Strooi er vervolgens de komijnzaad overheen en bak de plakjes zo’n 20 minuten in de oven. Draai de plakjes na 10 minuten om, zo zie je ook hoe snel ze gaan en of ze langer nodig hebben (dit is afhankelijk van de dikte). Als de chips klaar steek je een houten pollepel tussen de ovendeur om ze in de oven af te laten koelen, zo worden ze nog knapperiger.

Voor de dip meng je de yoghurt met de sesampasta en citroensap/rasp en voeg je peper en zout naar smaak toe. Dippen maar!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *