Haver-Spelt Crackers

Als je veel aan het bakken bent heb je altijd wel een aantal standaard ingrediënten in huis. Het is een leuke uitdaging om van deze producten een nieuw recept te maken. Wat is het deze keer geworden? Haver-spelt crackers. Je hebt er bijna niks voor nodig en het is echt zo gepiept. Kan bijna niet mislukken! Dus bak deze lekker in het weekend zodat je de hele week kan genieten van deze knapperige en gezonde crackers!

Ingrediënten ca. 15 crackers:
– 140 gram volkoren speltmeel
– 100 gram havermout/havervlokken
– 15 gram chia zaad
– 15 gram (gebroken) lijnzaad
– 15 gram pompoenpitten
– 1 tl zeezout
– 2 el gesmolten kokosolie
– 180 ml koud water

Verwarm de heteluchtoven voor op 230 graden Celcius. Meng alle droge ingrediënten in een kom en maak in het midden een kuil. Voeg hier de kokosolie en het water aan toe en roer alle ingrediënten door elkaar totdat je een deegbeslag krijgt. Kneed dit deeg met je handen goed door. Merk je dat het nog te nat is, voeg er dan nog wat extra speltmeel aan toe (te droog? voeg dan wat extra water toe).

Verspreid het deeg over de bakplaat met een vel bakpapier en strijk het glad met een plastic spatel totdat je een grote vierkante dunne ‘plaat’ hebt (snijd eventueel de randjes mooi bij). Prik met een vork genoeg gaatjes in het daag en maak optioneel de bovenkant licht vochtig met wat water zodat je hier nog wat extra zaden naar keuze overheen kunt strooien. Druk licht aan en snijd het daag in de gewenste cracker grootte.

Plaats de bakplaat in de oven en verlaag na 5 minuten de temperatuur naar 200 graden Celcius en bak nog zo’n 20 minuten (voel of de crackers al hard zijn om het zeker te weten).

Haal na het bakken de crackers direct van het blik om ze op een rooster af te laten koelen. Serveer met hummus, Hüttenkäse of lekker met wat pindapasta! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *