Peterselie Doperwten Soep

Deze soep is één van m’n favorieten. Niet alleen omdat de felle groene kleur je al een blij gevoel geeft, maar omdat de soep zo ontzettend smaakvol is! Er zijn in mijn leven al heel wat courgette- en broccolisoepen doorheen gegaan, ook lekker, maar deze groene soep heeft toch echt meer smaak! Het leuke aan deze soep vind ik dat de peterselie niet alleen ter garnering wordt gebruikt, maar echt een belangrijk bestanddeel vormt van deze soep! Dus heb je zin in wat lichts, eenvoudigs en voedzaams, probeer dan deze smaaksensatie!

Ingrediënten 4 personen:
– 450 gram doperwten (uit vriesvak)
– 40 gram platte peterselie (alleen de blaadjes)
– 300 gram witte ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 liter krachtige groente bouillon
– 2 el kokosolie
– snuf zeezout
– rasp van 1/2 citroen
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie

Snijd de uien grof en hak de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de kokosolie en voeg, zodra deze gesmolten is, de uien en een flinke snuf zout toe. Roer de uien zo’n 5 tot 10 minuten goed door totdat deze (licht)bruin kleuren. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer deze nog zo’n 3 minuten mee.

Giet vervolgens de bouillon erbij en voeg hier de doperwten aan toe. Breng dit aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Voeg de peterselie toe en roer dit door totdat de blaadjes slap zijn geworden. Zodra de blaadjes slap zijn geworden giet het geheel dan in een blender of mix het met een staafmixer (zoals ik heb gedaan) tot een gladde soep.

Voeg als laatste de citroenrasp, -sap en de olijfolie toe aan de soep en breng op smaak met vers gemalen peper, chilipeper en eventueel nog wat zout. De soep is zo een 3-4 dagen in de ijskast te bewaren, maar zorg wel dat deze volledig is afgekoeld voordat je hem erin zet. Serveren en klaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *