Zomerse Penne met Pit

Pasta, pasta, pasta! Vroeger aten we denk ik wel zo een 6x in de week pasta, in alle soorten en maten en met allerlei verschillende sauzen. Nu de zomer er aankomt is het weer tijd voor pastasalades.  Maar omdat het de ene dag zomer lijkt en de andere dag weer herfst heb ik vooralsnog een lauwwarme pasta gemaakt. Zo eenvoudig dat zelf mijn eigen ‘ramp in de keuken’ hier blij van werd omdat hij denkt dit misschien ook nog wel te kunnen maken… En gezond natuurlijk! Maak lekker extra en bewaar wat voor lunch de volgende dag. Zorg wel dat je de pasta op tijd eruit haalt want hij moet minimaal op kamertemperatuur zijn!

Benodigdheden 2 personen:

– 150 gram penne (volkoren)
– 200 gram gerookte kip (in stukjes)
– 300 gram broccoli (in kleine roosjes)
– 200 gram roma tomaatjes (gehalveerd)
– 50 gram pikante hummus (bijvoorbeeld van AH)
– 3 el Griekse yoghurt (0% vet; eventueel meer naar smaak)
– peper en zout

Optioneel:
– kip bouillon blokje

Kook de penne volgens de verpakking (voeg optioneel een bouillon blokje toe aan het water voor extra smaak aan de pasta; anders wat zout). Meng vervolgens de pikante hummus en de Griekse yoghurt in een apart bakje tot één geheel. Kook ondertussen kort de broccoli roosjes (2 a 3 minuten), giet af en spoel af met koud water om het gaarproces te stoppen.

Giet de pasta af, laat kort uitlekken en doe de nog vochtige pasta in een grote kom. Roer hier de hummus/yoghurt saus goed doorheen. Voeg de broccoli, de gerookte kip en de gehalveerde tomaatjes toe, hussel door elkaar en maak af met peper en eventueel een snufje zout.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *