Loempinees

September betekent niet alleen het einde van de zomer maar ook het begin van het studiejaar. In mijn geval eigenlijk een voortzetting. Ik hoop voor het nieuwe jaar af te studeren!
Maar met het studeren komt het zin hebben in studie snacks, het liefst iets lekker krokants.

Loempia’s, wie houdt er niet van? Bij loempia’s heb ik zelf 2 associaties, namelijk een hele grote loempia op zondagavond van de afhaalchinees die ik samen met mijn vader haalde en degene die ik voor €1 bij de vietnamese stand haalde na een avond uitgaan op m’n 16e….. Enfin! Loempia’s, maar dan een gezond(er)e versie, dus: Loempinees! Trouwens, je kan zo gewoon ook lekker als avondeten opsmikkelen hoor!

Benodigdheden:

– 300 gram kipgehakt
– 5 vellen filodeeg
– 2 el koriandersteeltjes
– 2 bosuitjes
– geraspte gember (grootte van 1 duim)
– 1/2 rode peper
– 1/2 el oestersaus
– 1/2 el sesamolie
– 1 el plantaardige olie

 

 

Haal het filodeeg uit de vriezer om deze te laten ontdooien en verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden Celsius.

Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Gebruik zowel het witte als groene gedeelte. Snijd vervolgens de koriander steeltjes in grootte gelijk aan de ringetjes (gebruik alle steeltjes van een bakje van 15 gram of 2 el). Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de helft hiervan wederom in smalle ringetjes. Voeg de gesneden rode peper, de bosui, de koriandersteeltjes en de geraspte gember samen met het kippengehakt in een kom. Voeg hier als laatste de oestersaus en de sesamolie aan toe en kneed het geheel goed door elkaar.

Pak een vel ontdooid filodeeg en schep ongeveer 1 grote eetlepel van het mengsel in het midden van het vel. Maak van het gehakt een rechthoek. Vouw vervolgens het filodeeg aan de korte kanten van de rechthoek naar binnen en rol er vervolgens een loempia van (vouw aan 1 kant de lange zijde naar binnen en rol door). Leg de loempia’s met op de vouwopening op de bakplaat en smeer de ze licht in met plantaardige olie. Bak de loempinees zo’n 20 minuten in de oven, draai ze na 10 minuten om voor extra krokante loempinees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *