Heeft u ook worteltjestaart?

Vies hè!?… Nou niet dus! Ik ben onlangs verhuisd en in ruil voor wat hulp met de verhuizing had ik mijn bovenbuurman een worteltaart beloofd. Een pure versie die je huis (en in dit geval ons nieuwe huisje) echt heerlijk laat ruiken! Tip: maak een variant in een cakevorm om zo een plak als een makkelijk, verantwoord en lekker tussendoortje mee te kunnen nemen.

Benodigdheden:

– 150 ml kokosolie
– 350 gram speltmeel
– 6 eieren
– 400 gram geraspte wortel
– 150 ml sojamelk
– 100 ml honing
– 100 gram gehakte walnoten (bewaar een paar voor erbovenop)
– 1 theelepel vanillepoeder of vanilla extract
– rasp van 1 sinaasappel
– zakje bakpoeder
– 2,5 tl kaneel
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl kurkuma
– 1 tl kruidnagel
– snufje zout

(NB. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de taart deze keer puur op mijn gevoel heb gemaakt. Door de verhuizing bezit ik namelijk geen maatbekers meer! Op de camera dus wat lager dan normaal).

Bereiding

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celcius. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje of in de magnetron.

Meng de eieren, de sojamelk, de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop in een kom (of in een keukenmachine) en voeg hieraan de andere droge ingrediënten toe. Meng het geheel goed door elkaar! Vet vervolgens de bakvorm (ca. 26 cm) in met kokosolie en giet hierin het mengsel. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in in ongeveer 60-70 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *