About KnusKitchen

KnusKitchen

Een blog over het combineren van eten, koken, sporten, het volgen van 2 afstudeerrichtingen, een stage, een sociaal- en een liefdesleven, het ontdekken van nieuwe foodspots in de stad Amsterdam en alles wat daar bij komt kijken. Ik leidt een relatief ‘druk’ leven, tenminste, laat ik het zo stellen: ik houd er nog al van om het mezelf vrij druk te maken en mezelf bezig te houden. Mij zul je niet gauw een dag op de bank zien zitten of uitslapen tot een uur of 1. Nee, ik wil m’n leven maximaal benutten met alle dingen die ik leuk vind!

Food

Ik eet graag gezond, maar het moet bovenal lekker zijn. Ik draai dit het liefste om: ik ben opzoek naar de gezonde versie van de dingen die we zo lekker vinden! Bij een gezonde levensstijl voel ik me goed, wat voor mij inhoud dat ik ongeveer 80% van de tijd gezond en onbewerkt voedsel probeer te eten (wat nog steeds heel lekker is!) en 20% waar ik gewoon zin in heb! Genieten is het allerbelangrijkste!
Eten associeer ik met gezelligheid (KnusKitchen), het brengt mensen dichter bij elkaar. Mijn toppunt van gezelligheid is een tafel vol vrienden en familie met heerlijke zelfgemaakte borrelhapjes en een goed glas wijn. Misschien komt dat ook wel omdat ik uit een grote familie kom, opgegroeid in Italië, waar (gezamenlijk) eten altijd een centrale plaats innam (en nog steeds inneemt). De tijd nemen om met z’n allen aan tafel te zitten, er pas vanaf mogen als je bord leeg was. Koken werd altijd gestimuleerd en dat is bij mij een beetje blijven hangen. Van het volbrengen van een stressvoll ei-bak examen op m’n 7e, tot het leren braden van vlees ‘the real way’. Een kleine ode aan mijn vader die hier aan bij heeft gedragen! Vanaf m’n 17e woon ik op mezelf en ben ik op zoek naar de levenstijl die bij me past.

Fitness

Ik heb vroeger diverse sporten beoefend, maar toen ik uit huis ging ontdekte ik het hardlopen. Na 2 jaar intensief te hebben hardgelopen ben ik tegen een knieblessure aangelopen (letterlijk dus!). Doordat ik hiermee te lang ben doorgelopen is het helaas niet eenvoudig meer te verhelpen.
Na in 2 jaar 3 verschillende fysiotherapeuten te hebben bezocht en na twee keer helemaal uitbehandeld te zijn was en is de hoop op herstel op het moment even weg en ben ik uit frustratie (Heel. Veel. Frustratie.) gestopt met het proberen te verhelpen van deze blessure.
Een positief puntje is dat ik tijdens al deze behandelingen kennis heb gemaakt met verschillende vormen van krachttraining! Zo vond ik een manier om toch lekker te kunnen bewegen en mijn energie kwijt te kunnen, maar zonder al te veel last te krijgen van mijn knieën.
Ik vind het leuk en interessant om verschillende dingen te proberen en uit te testen en door een aardige portie discipline kan ik hier dan ook helemaal in op gaan. Zo heb ik afgelopen jaar de Bikini Body Guide van Kayla Itsines gevolgd: 12 weken lang 5 keer per week de sportschool in en dat terwijl ik stage liep. Ik vond het heftig maar het doel om de laatste training te behalen gaf me energie. Na die 12 weken was ik ook echt klaar met al die oefeningen. Ik verveelde me een tijdje in de sportschool door steeds dezelfde routines te volgen. Sinds kort ben ik begonnen met 2 keer in de week kickboksen wat ik echt super gaaf vind! Daarnaast ga ik samen met een trainer opzoek naar een nieuw krachtprogramma dat bij mij past om zo mijn motivatie terug te vinden en mezelf weer een nieuw doel te stellen om te behalen!

Vind een goede balans, in alle dingen die je doet, als je er zelf maar gelukkig van wordt.

Ontdek, kook, eet, beweeg en geniet mee en ik ben altijd bereikbaar voor vragen!

0 gedachten over “About KnusKitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *